Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

cursus preventiemedewerker

Hoe lang
2 dagdelen
Locatie
Bij ons op locatie
Personen
Minimaal 2 personen starten bij ons op locatie

Cursus Preventiemedewerker in Eindhoven

Als u de veiligheid op de werkplek wilt verbeteren en ongevallen wilt voorkomen, is een gecertificeerde Preventiemedewerker een geweldige plek om te beginnen. Deze cursus die Training & Advies MVM in Eindhoven biedt uitgebreide training om u te helpen potentiële gevaren te identificeren, veiligheidsprotocollen te ontwikkelen en een veiligheidscultuur op uw werkplek te bevorderen.

Wat is een Preventiemedewerker?

Een Preventiemedewerker is een gecertificeerde professional die verantwoordelijk is voor het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer en het voorkomen van ongevallen. Ze zijn opgeleid om potentiële gevaren te identificeren, veiligheidsprotocollen te ontwikkelen en een veiligheidscultuur op de werkplek te bevorderen. Gecertificeerd Preventiemedewerker worden is een geweldige manier om de veiligheid op de werkplek te verbeteren en ongevallen te voorkomen.

Waarom is veiligheid op de werkplek belangrijk?

Veiligheid op de werkplek is om verschillende redenen belangrijk. In de eerste plaats helpt het om werknemers tijdens het werk te beschermen tegen letsel of ziekte. Dit komt niet alleen de individuele werknemer ten goede, maar zorgt er ook voor dat het bedrijf soepel kan blijven werken zonder onderbrekingen als gevolg van ongevallen of verwondingen. Bovendien kan het bevorderen van een veiligheidscultuur het moreel en de productiviteit van werknemers verbeteren, aangezien werknemers zich gewaardeerd en gesteund voelen door hun werkgever. Ten slotte kan het handhaven van een veilige werkplek ook helpen om aansprakelijkheids- en juridische risico's voor het bedrijf te verminderen.

Wat leer je in de cursus?

De opleiding Preventiemedewerker in Eindhoven behandelt een scala aan essentiële onderwerpen met betrekking tot veiligheid op de werkplek. Deelnemers leren over risicobeoordeling en gevarenidentificatie, en leren hoe ze effectief veiligheidsbeleid en -procedures kunnen ontwikkelen en implementeren. De cursus behandelt ook de voorbereiding op en reactie op noodsituaties, evenals het belang van communicatie en samenwerking bij het handhaven van een veilige werkplek. Aan het einde van de cursus hebben deelnemers de kennis en vaardigheden die nodig zijn om gecertificeerde Preventiemedewerkers te worden. En de veiligheid van hun werkplek te helpen waarborgen.

Hoe lang duurt de cursus en wat zijn de vereisten?

De cursus Preventiemedewerker in Eindhoven duurt doorgaans tweedag delen en vereist geen voorafgaande ervaring of kwalificaties. Deelnemers moeten echter een basiskennis hebben van veiligheid op de werkplek en bereid zijn actief deel te nemen aan de cursus. Na afronding van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat van voltooiing en komen ze in aanmerking om gecertificeerde Preventiemedewerkers te worden.

 • Cursusduur: 2 dagdelen,

 • Groepsgrootte: min. 3 max. 8 personen

 • Geldigheid: voor onbeperkt.

Wat zijn de voordelen om gecertificeerd Preventiemedewerker te worden?

Gecertificeerd Preventiemedewerker worden kan veel voordelen opleveren voor zowel het individu als de werkvloer. Door een aangewezen veiligheidsfunctionaris te hebben, kan de werkplek ervoor zorgen dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en dat potentiële gevaren worden geïdentificeerd en aangepakt. Bovendien kan het hebben van een gecertificeerde Preventiemedewerker het moreel van de werknemer verbeteren en het risico op ongevallen en verwondingen verminderen, wat uiteindelijk leidt tot een productievere en efficiëntere werkplek. Als individu kan het behalen van een certificaat ook uw cv en carrièremogelijkheden op het gebied van veiligheid op de werkplek verbeteren.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 4 personen op locatie ongeacht welk opleiding. Of kom bij ons op locatie. 

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Mail ons

Wat onze klanten zeggen

  Gastouderbureau

  Herhaling kinder-EHBO cursus gegeven
  Bij deze bedrijf: 

  Gastouderbureau

  Training & Advies MVM heeft een
  Herhaling kinder-EHBO training gegeven met 10 cursisten.
  overdag In een dagdeel.
  Eerst medisch opdrachten en reanimatie + AED
  Ziektebeelden, verwondingen behandeld,
  Met vragen en opdrachten natuurlijk
  En waar je moet opletten al je gastouder bent.

  Over ons

  Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in de geneeskundige verzorging en brandveiligheid, daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
  Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
  We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties. Ons team bestaat uit veiligheidsman-, reanimaters, administrators, Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
  Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit,

  Contact info


  © Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen