Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

Ontruimingsoefening in eigen bedrijf

Training & Advies MVM is gespecialiseerd in het geven van ontruimingsoefeningen. Het is een essentieel onderdeel van het veiligheidsbeleid van elke organisatie. Of u nu een klein bedrijf bent of een grote instelling, het is van cruciaal belang om uw personeel te trainen en voor te bereiden op noodsituaties.

Bij Training & Advies MVM begrijpen we dat elke organisatie uniek is en daarom bieden we op maat gemaakte trainingen en advies. Onze ervaren instructeurs zullen uw personeel trainen in het snel en effectief ontruimen van uw bedrijf, ongeacht de grootte of complexiteit van uw bedrijfsruimte.

Onze aanpak kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak. Tijdens de trainingen worden realistische scenario's nagespeeld, zodat uw personeel goed voorbereid is op eventuele noodsituaties. Daarnaast geven we uitgebreid advies over de implementatie van evacuatieplannen en andere veiligheidsmaatregelen die u kunt nemen om de veiligheid van uw organisatie te waarborgen.

Met de trainingen en adviezen van Training & Advies MVM kunt u erop vertrouwen dat uw personeel goed voorbereid is op noodsituaties en dat uw organisatie veilig en beschermd is. Ons doel is om noodplannen te maken die werken, en om uw personeel te trainen om snel en efficiënt te handelen in geval van een noodsituatie.

Ontruimingsoefening organiseren!

Ontruimingsoefening organiseren in eigen bedrijf, Volgens de regels van de Arbowet bent u als werkgever verplicht zorg te dragen voor de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. Op het moment van een calamiteit is het belangrijk dat alle aanwezigen het gebouw op een goed en veilige manier kunnen verlaten. Het is noodzakelijk om regelmatig een ontruimingsoefening te organiseren, zodat u kunt controleren of uw BHV organisatie en ontruimingsplan goed functioneren. Als er een brandmeldinstallatie aanwezig is in uw pand moet u 1 keer per jaar een ontruimingsoefening te organiseren.
 

Hoe ziet een ontruimingsoefening eruit?

Er zijn verschillende soorten oefeningen afhankelijk van uw wensen en specifieke omstandigheden

Table-top oefening;
Aangekondigde ontruimingsoefening;
Onaangekondigde ontruimingsoefening;
Complexe ontruimingsoefening.


Training & Advies MVM kan u helpen bij het begeleiden van een ontruimingsoefening zodat.
Medewerkers, weten hoe zij het pand snel en veilig kunnen verlaten inclusie als zij bezoekers er bij zijn;
BHV’ers niet alleen getraind zijn maar ook oefenen in de praktijk;
BHV’ers vertrouwd raken met hun taken waardoor de ontruiming veiliger er sneller zal verlopen;
Uw ontruimingsplan en interne procedures getoetst worden.
 

Voorbereiding.

Voorafgaand aan de oefening ontvangen we graag eerst de ontruimingsplan
Waar alles instaat zodat de oefenleider in kan zien wat daarin speelt
Zodra de oefenleider bestudeerd heeft neem hij contact op om aantal dingen te bespreken.
 

Uitvoering.

Voordat we beginnen aan de oefening zal de enscenering voor het gekozen scenario worden verzorgd. Denk hierbij aan vlameffecten, rook ongeval (letsels) en maar bijvoorbeeld ook een gaslek, ontsnapping van gevaarlijke stoffen etc. Desgewenst kan Preventief ook zorgen voor tegenspel in de vorm van acteurs of de inzet van een lotusslachtoffer welke een realistische verwonding of ziektebeeld kan grimeren en acteren. De oefening zal worden begeleid door de Oefenleider / begeleiders en deze beoordeelt het optreden van de BHV’ers en het overige personeel.
 

Evaluatie.

Na de ontruimingsoefening gaan we kort evalueren met alle betrokkenen en daarna
Uitgebreid met de bedrijfshulpverleners.
 

Verslag ontruimingsoefening.

Als de ontruimingsoefening geweest is zal een verslag van de oefening worden gemaakt door de oefenleider / begeleider. Dit verslag dient als nul meting voor toekomstige oefeningen en als input voor de BHV herhalingstrainingen en het bevat leerpunten voor de BHV organisatie en het ontruimingsplan. Tevens is hiermee aantoonbaar voor de verzekeraar en wetgever dat u voldoet aan de wettelijke verplichting tot het organiseren van een ontruimingsoefening.
 
Wilt u een ontruimingsoefening organiseren?
Neem dan gerust contact op met Training & Advies MVM of vul ons contactformulier in
voor meer informatie omtrent de diverse mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Mail ons

Wat onze klanten zeggen

  Ontruimingsoefening op locatie

  Ontruimingsoefening

  Bij deze groep: Ondernemers voor ondernemers

  Heeft Training & Advies MVM 
  een ontruimingensoefening gehouden met 5 cursisten.
  Halverwege de avond eerst voor programma doorgenomen en voor bespreken
  en BHV- plan doorgenomen
  Uiteindelijk uitgevoerd met lotus (slachtoffer)
  Daarna eindevaluatie met tips en tops.

  Over ons

  Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in de geneeskundige verzorging en brandveiligheid, daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
  Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
  We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties. Ons team bestaat uit veiligheids-, reanimate- en  agressietraininginstructeurs. Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
  Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit,

  Contact info


  © Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen