Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 17.00
Vanaf 3 personen op locatie

Hoe lang is een BHV geldig

Hoe lang is BHV certificaat geldig

Dat is een goede vraag. Dat is een vraag die regelmatig gesteld wordt Het antwoord is eenvoudig: de geldigheid van het BHV-certificaat is 1 jaar. Dat in de ARBOwet is bepaald dat men de BHV periodiek moet herhalen. Omdat een BHV-certificaat een jaar lang geldig is, zullen BHV-ers elk jaar een herhalingscursus moeten volgen om de BHV certificaat te behouden. Na het succesvol afronden van een herhalingscursus, wordt er opnieuw een certificaat voor een jaar afgegeven. Dit is iets om in de gaten te houden, want de aanwezigheid van medewerkers met een geldig certificaat voor BHV is verplicht. Ook heb je jaren lang BHV cursus gehaald ben je nog verplicht om elke jaar een Herhalingen BHV cursus te halen.

Is BHV herhaling verplicht?

Een logische vraag “Hoe lang is BHV geldig”, natuurlijk is BHV herhaling verplicht? Het zal wellicht verbazen dat een BHV herhaling niet verplicht is. Is de BHV verlopen, dan mag een medewerker zich simpelweg niet langer bedrijfshulpverlener noemen. Opnieuw een BHV herhaling cursus volgen lost dit op. Vanwege de verplichting van de aanwezigheid van een gecertificeerde BHV’er in elk bedrijf, is het essentieel om de kennis van elke bedrijfshulpverlener op peil moet gehouden worden en dat je acute op kan trede. En hoeveel BHV’ers is Afhankelijk van de grootte van de organisatie. De aanwezigheid van meerdere BHV’ers verplicht zijn) Praktisch gezien moet er gezorgd worden voor gecertificeerde BHV’ers. Wanneer besloten wordt om huidige BHV’ers geen BHV herhaling te laten volgen, zullen nieuwe medewerkers een BHV basis cursus moeten volgen om te voldoen aan de verplichte aanwezigheid van een of meerdere bedrijfshulpverleners.

BHV herhaling

Een jaarlijkse BHV herhaling zorgt ervoor dat een BHV’er zich ook zo mag blijven noemen. Wanneer de BHV geldigheid op korte termijn verloopt, is het verstandig om een BHV herhalingscursus te volgen. Zo’n BHV herhaling zorgt ervoor dat alle benodigde theorie en de praktijk opnieuw worden behandeld. Optimale hulp van een bedrijfshulpverlener tijdens calamiteiten is zo gewaarborgd kan blijven. Hoewel een BHV niet voor iedereen verplicht is, is een organisatie wel verplicht een aantal BHV’ers op te leiden en deze optijd een BHV herhalingscursus te laten volgen. Temeer omdat er tijdens de herhalingscursus ook aandacht wordt besteed aan nieuwe ontwikkelingen en technieken.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Mail ons

Wat onze klanten zeggen

  Ontruimingsoefening op locatie

  Ontruimingsoefening

  Bij deze groep: Ondernemers voor ondernemers

  Heeft Training & Advies MVM 
  een ontruimingensoefening gehouden met 5 cursisten.
  Halverwege de avond eerst voor programma doorgenomen en voor bespreken
  en BHV- plan doorgenomen
  Uiteindelijk uitgevoerd met lotus (slachtoffer)
  Daarna eindevaluatie met tips en tops.

  Over ons

  Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in degeneeskundig verzorging en brandveiligheid daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
   
  Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
  We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties.
   
  Ons team, bestaande uit instructeurs veiligheid, reanimatie, agressie trainer, lotussen en administratie is zeer ervaren. Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
   
  Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit, we zorgen er voor dat de cursus en training goed bij u overkomen.
  Door onze formule werken met kleinere groepjes en op uw locatie, zijn wij uniek in de regio.
   
  Kijk voor meer informatie op ons website of neem gerust contact op.

  Contact info

  • Cornelis Dopperstraat 62 - 5654 JJ - Eindhoven

  © Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen