BHV basis cursus

BHV basis cursus
BHV basis cursus

 

Welkom bij Training & Advies MVM, wij zijn een opleiding bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende medische en brand opleidingen. Ons opleiding variatie kunnen we in verschillende categorieën verdelen. We geven u hier uitleg over onze BHV basis cursus.

In elke organisatie moet iemand opgeleid zijn tot BHV’er. Mocht zich een calamiteit voor doen in uw organisatie, kan de BHV’er naar protocol handelen en hulpverlenen. Wij geven op maat gerichte BHV-basis cursus, omdat wij vinden dat geen enkel organisatie of situatie het zelfde is.

Soms bent u de enige aanwezige persoon bij een ongeval en moet adequaat op treden. Stel: binnen uw organisatie vindt er een ongeval plaats met een van uw medewerkers, wat gaat u doen? Moet u zelf actie gaan ondernemen? Of kijkt u hulpeloos toe?

Bovenstaande situatie is slechts een enkel voorbeeld waarin het goed is om de BHV geschoolde medewerker te hebben. Als er in uw organisatie iets gebeurt zoals er breekt brand uit, een medewerker valt van de trap, valt flauw of de hele organisatie moet ontruimd worden voor een bommelding, dan is het belangrijk dat er BHV’ers zijn die weten hoe ze dit soort calamiteiten moeten aanpakken.

De bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om deze taak te kunnen uitvoeren. Een BHV’er zal als eerste ter plaatsen zijn en handelen volgens protocol of hulp verlenen in uw organisatie. Met inzet van een BHV kan de tijd overbrugd worden van het moment dat het incident plaats vindt tot het moment dat de professionele hulpverleners arriveren.

Na het volgen van deze opleiding kunt u op een verantwoorde en correcte manier optreden bij:

• Ongevallen
• Brand bestrijding
• Ontruimen
• Omgaan met blusmiddelen
 

Wij verzorgen BHV-basis cursus voor alle soorten organisaties en komen al op locatie vanaf 3 personen. Bent met minder dan 3 personen gaan we in overleg met een locatie en bespreken voor de opleiding van BHV.

Wat leert u tijdens BHV basis cursus.

De opleiding duurt 4 dagdelen:

-2 dagdelen krijgt u Basis Brandbestrijding zowel theorie als praktijk met   blusmiddelen.

-2 dagdelen krijg u Basis Medisch zo als reanimatie, ziektebeelden en verschillende medisch handelingen.

• Cursusduur: 4 dagdelen, incl. examen
• Examen: volgens lesstof NIBHV
• Diploma: 1 jaar geldig, waarna elk jaar een herhaling plaats vindt
• Groepsgrootte: min. 3, max.12 personen
• Individueel: op afspraak en in goed overleg
• Examen duur : 30 minuten

De BHV basis cursus van Training & Advies MVM geven wij in heel Brabant. Zo komen geregeld in Nuenen, Helmond. Den Bosch, Tilburg, Breda, Valkenswaard, Veghel, Deurne, Weert, Veldhoven, Best, Oirschot, Waalre, Geldrop, Son en Breugel en Eindhoven.

Heeft u nog vragen neem gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar om, al uw vragen over BHV basis cursus te beantwoorden.