Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

Stop de bloeding

Hoe lang
2 dagdelen
Locatie
Bij ons op locatie
Personen
Minimaal 3 personen

Stop catastrofale bloedingen

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van verwonding. Bij 40% komt dit door verbloeding. Het is niet denkbaar dat Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij of een vechtpartij steekpartij en ander ongevallen Ook bij ongevallen in bedrijven en bij geweldsdelicten treedt regelmatig onnodig veel bloedverlies op. 

Als u merkt dat er bloed uit een wond komt, oefen dan druk uit op het gebied met een schone doek of verband. Dit zal helpen de bloedstroom te stoppen en verder letsel te voorkomen.

Bloeden kan dus om vele redenen gebeuren en soms is het nodig om naar de eerste hulp te gaan. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen voordat u naar het ziekenhuis gaat. Oefen druk uit op de wond. Dan zijn politie, brandweer, BOA´s, maar ook bij burger als eerste ter plaatse.

Zoek zo snel mogelijk medische hulp

U moet ook medische hulp inroepen als u tekenen van inwendige bloedingen opmerkt. Dergelijke symptomen zijn duizeligheid, zwakte, flauwvallen, kortademigheid, pijn op de borst, misselijkheid, braken, buikpijn en bloederige ontlasting.

Wat leert u tijdens de opleiding: Stop de bloeding

In de basiscursus stop de bloeding leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe je dit kunt stoppen. Ook ervaart u hoe lastig het is om bijvoorbeeld een tourniquet op de juiste manier te plaatsen en aan te draaien. Romp-, arm- en beenwonden komen allemaal aan bod. U oefent ook hoe u bijvoorbeeld vier meter hemostatisch verband in een schotwond inbrengt. En hoe werk een trauma zwachtel. Waar zitten de druk punten. Dat leert u allemaal in de cursus.

  • Cursusduur: 2 dagdelen, incl. Examen

  • Examen: volgens lesstof gevorderde eerste hulp boek

  • Diploma: 1 jaar geldig, waarna elk jaar een herhaling

  • Groepsgrootte: min. 3 max.12 personen

  • Examen duur : 30 Minuten

Wij verzorgen stop de bloeding opleiding voor alle soorten organisaties en komen al op locatie vanaf 4 personen. Bent met minder dan 4 personen dan kunt u ook bij ons op locatie komen voor de opleiding van stop de bloeding.
 
Een opleiding stop de bloeding van Training & Advies MVM geven wij in heel Brabant. Zo komen geregeld in Nuenen, Helmond. Den Bosch, Tilburg, Breda, Valkenswaard, Veghel, Deurne, Weert, Veldhoven, Best, Oirschot, Waalre, Geldrop, Son en Breugel en Eindhoven.
 
Heeft u nog vragen neem gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar om, al uw vragen over stop de bloeding te beantwoorden.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 4 personen op locatie ongeacht welk opleiding. Of kom bij ons op locatie. 

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 3 personen op locatie ongeacht welk opleiding.

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Wat onze klanten zeggen

BHV training op locatie

BHV op locatie
Bij dit bedrijf: Villa Vught 
 
Heeft Training & Advies MVM
een BHV training gegeven met 6 cursisten
In de avond uren voor een halve dagdeel
Eerst medisch casus en opdrachten en reanimatie + AED
Vervolgt het brand gedeelte, met een casus en opdrachten en natuurlijk verschillende
manieren om een brand te blussen.

Over ons

Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in de geneeskundig verzorging en brandveiligheid daarna is hij doorgestroomd bij
defensie als instructeur/medisch docent.
Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties. Ons team, bestaande uit instructeurs veiligheid, reanimatie, agressietrainer, Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit,

Contact info


© Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen