Stop de bloeding

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van verwonding. Bij 40% komt dit door verbloeding. Het is niet denkbaar dat Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij of een vechtpartij steekpartij en ander ongevallen Ook bij ongevallen in bedrijven en bij geweldsdelicten treedt regelmatig onnodig veel bloedverlies op. Dan zijn politie, brandweer, BOA´s, maar ook bij burger als eerste ter plaatse.
 

Wat leert u tijdens de opleiding: Stop de bloeding

In de basiscursus stop de bloeding leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe je dit kunt stoppen. Ook ervaart u hoe lastig het is om bijvoorbeeld een tourniquet op de juiste manier te plaatsen en aan te draaien. Romp-, arm- en beenwonden komen allemaal aan bod. U oefent ook hoe u bijvoorbeeld vier meter hemostatisch verband in een schotwond inbrengt. En hoe werk een trauma zwachtel. Waar zitten de druk punten. Dat leert u allemaal in de cursus.
 
  •  Cursusduur: 4 dagdelen, incl. Examen
  •  Examen: volgens lesstof gevorderde eerste hulp boek
  •  Diploma: 1 jaar geldig, waarna elk jaar een herhaling
  •  Groepsgrootte: min. 3 max.12 personen
  •  Individueel: op afspraak, in goed overleg   
  •  Examen duur : 30 Minuten
Wij verzorgen stop de bloeding opleidingen voor alle soorten organisaties en komen al op locatie vanaf 3 personen. Bent met minder dan 3 personen dan gaan we in overleg met u een locatie te bekijken en bespreken passende opleiding van de stop de bloeding.
 
Een opleiding stop de bloeding van Training & Advies MVM geven wij in heel Brabant. Zo komen geregeld in Nuenen, Helmond. Den Bosch, Tilburg, Breda, Valkenswaard, Veghel, Deurne, Weert, Veldhoven, Best, Oirschot, Waalre, Geldrop, Son en Breugel en Eindhoven.
 
Heeft u nog vragen neem gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar om, al uw vragen over EHBO te beantwoorden.