Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

EHBO voor kinderopvangmedewerkers

Hoe lang
2 dagdelen
Locatie
Bij ons op locatie
Personen
Minimaal 2 personen starten bij ons op locatie

Kinder-EHBO voor kinderopvang

Training & Advies MVM is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het bieden van kinder EHBO-trainingen voor kinderopvangorganisaties. Met hun uitgebreide expertise en ervaring leveren ze hoogwaardige trainingen en advies op het gebied van eerste hulp bij kinderen.

Het verhaal begint met het belang van EHBO in de kinderopvang. In een levendige kinderomgeving is het essentieel dat er altijd iemand aanwezig is die adequaat kan handelen in geval van een noodsituatie. Het geruststellende idee dat er professionals zijn die getraind zijn in kinder EHBO, geeft ouders en verzorgers gemoedsrust.

Ken de basis.

Een goede plek om te beginnen met het leren over eerste hulp voor professionals in de kinderopvang, De Wet IKK staat voor Wet Innovatie en Kwaliteit in de Kinderopvang. te lezen Deze richtlijnen behandelen onderwerpen zoals het herkennen van tekenen van letsel, wat te doen tijdens reanimatie en hoe om te gaan met veelvoorkomende verwondingen.

Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis.Ouders, maar ook mensen die beroepsmatig te maken hebben met kinderen (gastouders, pedagogische medewerkers, leerkrachten, etc.),
zijn de eerst aangeweze om acute zorg te verlenen bij een ongeval.
Wat Training & Advies MVM onderscheidt, is hun getrainde en ervaren instructeurs die niet alleen de theoretische kennis overbrengen, maar ook praktische vaardigheden bijbrengen. Ze zorgen ervoor dat de deelnemers vertrouwen opbouwen in het toepassen van de juiste EHBO-technieken, zelfs in stressvolle situaties.

De trainingen worden op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met het kennisniveau en de behoeften van de deelnemers. Of het nu gaat om ervaren kinderopvangprofessionals of beginners in de sector, Training & Advies MVM biedt trainingen die afgestemd zijn op het individu en de organisatie.

Herken veelvoorkomende verwondingen.

Als u met jonge kinderen werkt, moet u leren hoe u veelvoorkomende verwondingen kunt herkennen. Dit zal u helpen te identificeren wanneer een kind medische hulp nodig heeft en wanneer hij of zij alleen wat liefde en zorg nodig heeft.

Een lichte verwonding is er een die geen onmiddellijke medische aandacht vereist. Toch blijft het belangrijk om de wond zo snel mogelijk te behandelen. U kunt verband, gaas, tape en andere benodigdheden gebruiken om wonden schoon te maken en te verzorgen.

Wees voorbereid.

Het is belangrijk om te begrijpen wat u moet doen bij het reageren op een noodsituatie waarbij een kind betrokken is. Dit houdt in dat u weet hoe u de situatie goed kunt beoordelen, reanimatie kunt uitvoeren en een passende behandeling kunt bieden.

Het volgen van een cursus Acute Zorg, Module Kind en Omgeving, om te kunnen handelen ingeval van een ongeluk bij een kind, is daarom geen overbodige luxe.
De onderdelen die in de cursus Acute Zorg, Module Kind en Omgeving aan bod komen, zijn:
De verschillen in eerste hulp tussen kinderen en volwassenen;
 • Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp;

 • Het controleren van de vitale functies;

 • Het bewusteloze slachtoffer;

 • Het slachtoffer met een bedreigde ademhaling;

 • Het slachtoffer met een circulatiestilstand of

 • dreigende circulatiestilstand;

 • Uitwendige verwondingen, bloedingen, shock;

 • Het slachtoffer met brandwonden;

 • Het slachtoffer met botbreuken, kneuzingen/verstuikingen en ontwrichting;

 • Het slachtoffer met een vergiftiging;

 • Het slachtoffer met oogletsel;

 • Specifieke letsels bij kinderen: insectenbeten,

 • tandletsel, amputatie;

 • Ziektebeoordeling en zorg voor het zieke kind.

Je krijgt zowel theorie- als praktijkles en de cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

 • Cursusduur: 2 dagdelen

 • Examen: Volgens de lesstof van het oranje kruis

 • Groepsgrootte min.3 max. 8 personen

Naast de trainingen biedt Training & Advies MVM ook advies op maat aan kinderopvangorganisaties. Ze kunnen helpen bij het opstellen van protocollen en procedures voor noodsituaties, het beoordelen van de veiligheid van de kinderopvangfaciliteiten en het adviseren over EHBO-materiaal en -hulpmiddelen.

Met Training & Advies MVM op uw zijde kunnen kinderopvangorganisaties erop vertrouwen dat ze voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en professionaliteit. De kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd, worden beschermd door goed opgeleide en capabele professionals die in staat zijn om snel en effectief te handelen in geval van een noodsituatie.

Kortom, Training & Advies MVM is een toonaangevend bedrijf dat kinderopvangorganisaties voorziet van hoogwaardige kinder EHBO-trainingen en advies. Met hun deskundige instructeurs en op maat gemaakte programma's zorgen ze ervoor dat kinderen in de kinderopvang een veilige en beschermde omgeving hebben.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 4 personen op locatie ongeacht welk opleiding. Of kom bij ons op locatie. 

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Mail ons

Wat onze klanten zeggen

  Gastouderbureau

  Herhaling kinder-EHBO cursus gegeven
  Bij deze bedrijf: 

  Gastouderbureau

  Training & Advies MVM heeft een
  Herhaling kinder-EHBO training gegeven met 10 cursisten.
  overdag In een dagdeel.
  Eerst medisch opdrachten en reanimatie + AED
  Ziektebeelden, verwondingen behandeld,
  Met vragen en opdrachten natuurlijk
  En waar je moet opletten al je gastouder bent.

  Over ons

  Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in de geneeskundige verzorging en brandveiligheid, daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
  Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
  We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties. Ons team bestaat uit veiligheidsman-, reanimaters, administrators, Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
  Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit,

  Contact info


  © Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen