Openingstijden: Ma - Vr: 09.00 - 18.00
Vanaf 4 personen op locatie

Cursus stop de bloeding -- red een leven

Hoe lang
2 dagdelen
Locatie
Bij ons op locatie
Personen
Minimaal 2 personen starten bij ons op locatie

Stop catastrofale bloedingen

Training & Advies MVM, gevestigd in Eindhoven en omgeving, biedt de cursus "Stop de Bloeding, Red een Leven" aan. Deze cursus is van onschatbare waarde en kan het verschil betekenen tussen leven en dood in noodsituaties.

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van verwonding. Bij 40% komt dit door verbloeding. Het is niet denkbaar dat Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij of een vechtpartij steekpartij en ander ongevallen Ook bij ongevallen in bedrijven en bij geweldsdelicten treedt regelmatig onnodig veel bloedverlies op. 

Stel je een drukke middag voor in het centrum van Eindhoven. Mensen haasten zich door de straten, terwijl het geluid van verkeer en winkelend publiek de lucht vult. Plotseling hoort een jonge vrouw een schreeuw om hulp. Ze rent naar het geluid en ziet een man die hevig bloedt na een ongeval.

Gelukkig heeft deze dappere vrouw de cursus "Stop de Bloeding, Red een Leven" gevolgd bij Training & Advies MVM. Zonder aarzelen grijpt ze naar haar EHBO-kit en begint ze de wonden van de man te behandelen volgens de technieken die ze heeft geleerd. Door kalm te blijven en de juiste stappen te volgen, slaagt ze erin zijn leven te redden totdat de hulpdiensten arriveren.

De impact van deze cursus reikt verder dan alleen de persoon die het volgt. Het verspreidt zich als een golf door de gemeenschap, waardoor meer mensen worden uitgerust met de kennis en vaardigheden om snel en effectief in te grijpen bij noodsituaties.

Training & Advies MVM zet zich in om deze waardevolle training toegankelijk te maken voor iedereen in Eindhoven en omstreken. Door deel te nemen aan deze cursus, word je niet alleen een levensredder, maar draag je ook bij aan een veiligere en veerkrachtigere gemeenschap. Denk eraan, in noodgevallen kan een beetje kennis het verschil maken tussen verlies en hoop, tussen wanhoop en dankbaarheid.

Zoek zo snel mogelijk medische hulp

U moet ook medische hulp inroepen als u tekenen van inwendige bloedingen opmerkt. Dergelijke symptomen zijn duizeligheid, zwakte, flauwvallen, kortademigheid, pijn op de borst, misselijkheid, braken, buikpijn en bloederige ontlasting.

Wat leert u tijdens de opleiding: Stop de bloeding

In de basiscursus stop de bloeding--red een leven leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe je dit kunt stoppen. Ook ervaart u hoe lastig het is om bijvoorbeeld een tourniquet op de juiste manier te plaatsen en aan te draaien. Romp-, arm- en beenwonden komen allemaal aan bod. U oefent ook hoe u bijvoorbeeld vier meter hemostatisch verband in een schotwond inbrengt. En hoe werk een trauma zwachtel. Waar zitten de druk punten. Dat leert u allemaal in de cursus.

 • Cursusduur: 2 dagdelen, incl. Examen

 • Examen: volgens lesstof gevorderde eerste hulp boek

 • Diploma: 1 jaar geldig, waarna elk jaar een herhaling

 • Groepsgrootte: min. 3 max.12 personen

 • Examen duur : 30 Minuten

Wij verzorgen stop de bloeding--red een leven opleiding voor alle soorten organisaties en komen al op locatie vanaf 4 personen. Bent met minder dan 4 personen dan kunt u ook bij ons op locatie komen voor de opleiding van stop de bloeding.
 
Een opleiding stop de bloeding van Training & Advies MVM geven wij in heel Brabant. Zo komen geregeld in Nuenen, Helmond. Den Bosch, Tilburg, Breda, Valkenswaard, Veghel, Deurne, Weert, Veldhoven, Best, Oirschot, Waalre, Geldrop, Son en Breugel en Eindhoven.
 
Heeft u nog vragen neem gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar om, al uw vragen over stop de bloeding te beantwoorden.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 4 personen op locatie ongeacht welk opleiding. Of kom bij ons op locatie. 

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Waarom voor Training & advies MVM kiezen?

Op eigen locatie

Al vanaf 3 personen op locatie ongeacht welk opleiding.

Ervaring

Ervaring is de kennis/training overbrengen die u nodig heeft voor uw bedrijf of instanties, organisatie.

Beste prijs / kwaliteit

Wij geven opleidingen op maat, zodat u er meer uit kan halen. Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Martien van Melsen

Als u nog vragen heeft, dan hoor ik dat graag van u.

Mail ons

Wat onze klanten zeggen

  BHV training op locatie

  BHV op locatie
  Bij dit bedrijf: Villa Vught 
   
  Heeft Training & Advies MVM
  een BHV training gegeven met 6 cursisten
  In de avond uren voor een halve dagdeel
  Eerst medisch casus en opdrachten en reanimatie + AED
  Vervolgt het brand gedeelte, met een casus en opdrachten en natuurlijk verschillende
  manieren om een brand te blussen.

  Over ons

  Training & Advies MVM is opgericht in 2013 door Martien van Melsen. Hij heeft 17 jaar bij defensie gewerkt in de geneeskundige verzorging en brandveiligheid, daarna is hij doorgestroomd bij defensie als instructeur/medisch docent.
  Hij is een specialist in acute zorg door vele jaren ervaring en met zijn deskundigheid weet hij precies wat u nodig heeft in u werkomgeving.
  We geven gerichte opleidingen zoals BHV, EHBO, Reanimatie en nog veel meer. Voor grote en kleine organisaties. Ons team bestaat uit veiligheids-, reanimate- en  agressietraininginstructeurs. Training & Advies MVM is er om de transparantie, flexibiliteit en service te bieden die organisaties tegenwoordig eisen.
  Training & Advies MVM is enthousiast en sociaal, want kennisoverdracht is voor ons belangrijk. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit,

  Contact info


  © Copyright 2021 - Training & Adsvies MVM - website: van dongen design - Inloggen